Добре дошли!

Обърнете внимание на следните неща, при избор на лаптоп

 • Touchscreenn

  Сензорен екран

  Сензорния екран (тъчскрийн) поставя всичко под ваш контрол на върха на пръстите. Интуитивна употреба е вече познат начин на работа от смартфоните. Тъчскрийна изцяло променя начина по който използвате компютъра си.

  Windows 8 е оптимизирана операционна система за тъчскрийн, така че с нея ще можете да усетите предимствата на лесната употреба на лаптоп със сензорен дисплей.

 • Processor

  Процесор

  Процесорът е сърцето на лаптопа. Компютрите с по-ниска енергийна консумация са оборудвани с процесори, оптимизирани за работа на батерия и са с висока енергийна ефективност, докато ориентираните към мощност процесори служат за изпълнение на специализиран софтуер за редактиране на медийни файлове и графичен дизайн.

  Разбира се, има и множество допълнителни варианти за процесори, предлагащи съчетание на бърза процесорна мощ и дълъг живот на батерията, за ефективност в ежедневната работа.

 • Ram

  RAM

  Рам паметта работи заедно с процесора, за да осигури изпълнението на много приложения едновременно и на по-тежки програми. Колкото повече рам памет имате, толкова повече можете да вършите едновременно без да се забавя лаптопа.

  Ако искате да изпълнявате множество приложения едновременно, изберете лаптоп с повече рам, в комбинация с добър процесор.

 • Smart TV icon

  Видеокарта

  Отделната (дискретна) видеокарта драматично подобрява работата на един лаптоп. Ако ще ползвате лаптопа за гледане на филми е добра идея да помислите за опция с отделна видекарта.

  Специализираните геймърски лаптопи имат висококачествени видеокарти, които им позволяват да изпълняват най-новите компютърни игри на максимално качество. Ако търсите лаптоп за филми и игри потърсете такъв с мощна видеокарта.

 • Storage

  Място за съхранение

  Лаптопите могат да имат твърд диск(HDD), флаш диск (SSD) или комбинация от двата.

  HDD са с голям капацитет и са подходящи за сигурното съхранение на важни файлове. SSD са с по-малко място, но са с много по-бърз трансфер на данните, което ги прави идеални за високопроизводителни лаптопи.

 • 2 in 1

  2 в 1

  2 в 1 е комбинация от портативност и контрола на таблет, с производителност и удобство на лаптоп, за да можете лесно да изпълнявате офис приложения, като същевременно да се насладите на удобството на сензорния дисплей в едно удобно устройство.

Най-популярните преносими компютри